Це рецепти для тих, хто не любить стояти годинами біля плити або хто тільки вчиться готувати. Процес приготування дуже простий, не вимагає великих знань та навичок, а самі страви виходять смачними та ситними. Якщо тобі здається, що ці страви не достатньо оригінальні, то спробуй приготувати будь-який рецепт із цього списку, і ти переконаєшся у зворотному.
Ці 8 простих страв для вечері також можна готувати в якості основних та на обід. Вони смачні та легко засвоюються, тому чудово підходять для вечері.
1. Грецький салат з куркою
Ти давно готувала страви грецької кухні? Цей смачний салат досить універсальний, його можна їсти в будь-який час доби. За бажанням можна замінювати овочі на будь-які схожі за смаком. Цей рецепт поєднує в собі найкращі інгредієнти. Тому не марнуй часу і починай готувати.
Інгредієнти:
- 1/3 ст. червоного винного оцту
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. нарізаного свіжого або сушеного кропу (можна замінити на орегано)
- 1 ч. л. меленого сухого часнику
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки меленого перцю
- 6 склянок нарізаного салату ромен
- 2 склянки нарізаної вареної курки
- 2 середніх помідори, нарізаних
- 1 середній огірок, очищений від насіння і шкірки, нарізаний
- 1/2 склянки дрібно нарізаної червоної цибулі
- 1/2 склянки нарізаних стиглих маслин
- 1/2 склянки тертого сиру фета
Приготування:
- Змішай оцет, масло, кріп (або орегано), мелений сухий часник, сіль і перець, та збий це все у великій мисці.
- Додай листя салату, курку, помідори, огірки, цибулю, оливки та сир фета.
- Перемішай. Страва готова!
2. Італійський салат
Читайте также — 5 замечательных и простых супов на ужин
Цей салат готується швидко і легко, процес приготування не займає багато часу. Він точно порадує всіх своїм смаком. Всього 5 інгредієнтів принесуть вам незрівнянне задоволення.
Інгредієнти:
- 1 головка салату ромен, нарізана на частини
- 180 гр. свіжого сиру моцарелла, нарізаного кубиками
- 120 гр. солодкої або гострої салямі, порізаної соломкою
- 340 гр. маринованих артишоків, нарізаних, сік з артишоків в окремому посуді
- 10-12 великих свіжих листків базиліка, нарізаних
- кошерна сіль і мелений чорний перець
Приготування:
- Поклади листя салату, сир, салямі та артишоки в миску, добре перемішай.
- Полий все соком з артишоків, так салат буде не таким сухим.
- Додай базилік, приправ сіллю і перцем за смаком і перемішай.
- Переклади салат в посуд для сервірування. Можна їсти відразу, або поставити в холодильник на 2 години.
3. Бутерброд з куркою
Що може бути простіше і легше, ніж смачний бутерброд? Ось чому цей рецепт ідеально підходить для сімейної вечері. Ще одна перевага – його можна зберігатися в холодильнику цілу добу. Додай овочі, і у тебе вийде відмінна вечеря.
Інгредієнти:
- 6 круасанів
- 2 склянки нарізаного попередньо відвареного курячого м’яса
- 1/3 склянки песто з базиліку
- 1/4 склянки майонезу
Приготування:
- Розріж круасани уздовж на дві частини.
- Намаж внутрішню сторону соусом песто і полий майонезом.
- Посип куркою і зроби бутерброди.
4. Бутерброди з пармезаном і тунцем
Читайте также — Топ-5 низкокалорийных ужинов (рецепты)
Немає більш простого та ситного бутерброда, ніж бутерброд з пармезаном та тунцем. Якщо ти не любиш м’ясо тунця, можна замінити його на лосося або навіть курку. Спробуй цей чудовий бутерброд!
Інгредієнти:
- 340 гр. тунця
- 1 червоний болгарський перець, нарізаний
- 1 зелена цибуля, тонко нарізана
- 1 склянка тертого сиру пармезан
- 1/2 склянки майонезу
- 2 ст. л. сметани
- 2 ст. л. діжонської гірчиці
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. сушеного листя базиліка
- дрібка перцю
Приготування:
- Змішай у мисці тунець, солодкий перець і зелену цибулю.
- Окремо у невеликій мисці змішай сир, майонез, сметану, гірчицю, лимонний сік і листя базиліка.
- Додай цю суміш до тунця і ще раз перемішай.
- Салат можна зберігати в холодильнику до 2 діб, тільки не забудь щільно накрити кришкою.
5. Шаурма з куркою і томатами
Цей рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто просто обожнює шаурму. Роли роблять великими, і їх не потрібно запікати або смажити. Підготовка займе всього 10 хвилин. Готову страву можна зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
- 1/3 склянки заправки для салатів діжон
- 1/4 склянки майонезу
- 2 склянки відвареної курячої грудки, нарізаної кубиками
- 1 зелений перець, нарізаний
- 2 помідори, нарізаних
- 4 лаваші
- 4 листи салату
- 4 скибочки швейцарського сиру
Приготування:
- У середній мисці змішай заправку для салатів і майонез.
- Додай курку, зелений перець, помідори й акуратно перемішай.
- Поклади на стіл лаваш, змасти його отриманим соусом, виклади зверху листя салату і сир.
- Суміш із м’яса курки, перцю та помідорів розділи порівну між чотирма лавашами та щільно заверни шаурму. Запакуй її у вощений папір.
- Подавай охолодженою.
6. Холодний суп з огірків
Читайте также — Ужин аристократки: филе индейки с соусом из голубого сыра и чая маття
Ще одна страва з простих інгредієнтів, яка дуже швидко готується. Цей холодний суп дуже схожий на окрошку, але, тим не менш, у нього дещо інший смак. Перед подачею страву потрібно буде охолодити.
Інгредієнти:
- 3 середніх огірки, очищених і нарізаних
- 1 склянка тонко нарізаної зеленої цибулі
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. лимонної цедри
- 1 ч. л. морської солі
- 1 ч. л. свіжозмеленого перцю
- 1 склянка овочевого бульйону
- 1 склянка сметани
Приготування:
- Змішай огірки, зелену цибулю, лимонний сік, цедру лимона, морську сіль, перець і овочевий бульйон.
- Перебий все це в пюре за допомогою блендера.
- Перемішай зі сметаною та постав до холодильника.
- Подавай, прикрасивши слайсами огірка, нарізаною зеленою цибулею і лимонною цедрою.
7. Гострий суп з авокадо і лаймом
Авокадо — це той продукт, який, здавалося б, додає зайвих калорій. Так воно і є – в авокадо міститься велика кількість жирів. Деякі вважають, що це овоч, в той час як інші думають, що це фрукт. Але не думай про це – просто насолоджуйся цією чудовою стравою. Можна ж себе іноді побалувати.
Інгредієнти:
- 2 ст. л. соєвої пасти
- 1 великий зубчик часнику, нарізаний
- 1 ч. л. дрібно натертого імбиру
- 1 ст. л. рисового вина, оцту
- 250 гр. твердого тофу, нарізати кубиками
- 125 гр. молодого горошку або консервованого, осушеного
- 4 великих редиски, тонко нарізаних
- 4 зелені цибулини, тонко нарізані
- 1 склянка пророщених зерен соняшнику
- 2 ч. л. смаженої кунжутної олії
Приготування:
- Додай в чашу кухонного комбайна соєву пасту, часник, імбир, 1 склянку прохолодної води та 1 ст. л. оцту та змішай все до отримання однорідної маси.
- Переклади суміш в миску, додай 2 склянки холодної води.
- Поділи бульйон, тофу, горошок, редис і зелену цибулю на чотири порції.
- Додай пророщені зерна соняшника та кунжутну олію.
- Перед подачею на стіл додай гарнір.
8. Салат з крабів і кукурудзи
Цей салат має дуже привабливий вигляд. Найоригінальніше в ньому – це його заправка. Вона готується з лимона і базиліка. Цей салат досить простий, на нього приємно дивитися, а ще приємніше його їсти.
Інгредієнти:
- 1 ст. л. натертої лимонної цедри
- 5 ст. л. свіжого лимонного соку
- 1 ст. л. оливкової олії холодного віджиму
- 1 ч. л. меду
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. солі
- 1/8 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю
- 1 склянка солодкої кукурудзи
- 1 склянка тонко нарізаного листя базиліка
- 1 склянка нарізаного червоного солодкого перцю
- 2 ст. л. дрібно нарізаної червоної цибулі
- 1 кг крабів без панцирів
- 8 круглих скибочок стиглих помідорів
- 2 склянки помідорів чері, розрізаних навпіл
Приготування:
- Змішай цедру, 3 ст. л. соку лимона і наступні 5 інгредієнтів зі списку у великій мисці, добре перемішуючи все вінчиком. Відлий в окрему склянку 1 ст. л. соку.
- Змішай той сік, що лишився, з кукурудзою і наступними 4 інгредієнтами, обережно вимішай.
- Візьми 4 тарілки, виклади на кожній по 2 скибочки помідорів і по декілька половинок помідорів чері.
- Полий тарілку лимонним соком. Зверху виклади кукурудзяно-крабову суміш.
Тепер прийшов час випробувати всі ці рецепти. Відпочинь від плити та духовки та витрати цей час на щось цікаве. Ці рецепти хороші тим, що інгредієнти можна замінювати схожими, і це ніяк не зіпсує смак страви. Вже спробувала щось приготувати? Поділися з нами своїми враженнями в коментарях!