Приготувати смачне печиво, пиріг або рулет до чаю досить нескладно. Просто потрібно запастися деякими інгредієнтами, кількома рецептами та терпінням.
Я зібрала для вас 8 нескладних рецептів простих десертів до чаю, якими ви можете порадувати свою сім’ю. Адже нічого кращого, ніж домашня випічка ще не вигадали.
1. Рулет з повидлом
Нескладний у приготуванні, м’який та ароматний рулетик — моя гастрономічна мрія. А як його полюбляють діти! Навіть дорослих від нього за вуха не відтягнеш :) Переконайтеся у цьому самі!
Складові:
- 6 яєць
- 140 г цукрової пудри
- 100 г вершкового масла
- 250 г борошна
- 300 г будь-якого фруктового повидла
- ванільний цукор
Приготування:
-
Читайте также — 5 легких рецептів пирогів для тих, хто вчиться пекти
Яйця із цукром вимішуйте на слабкому вогні до утворення піноподібної маси. Потім зніміть із вогню та, продовжуючи вимішувати, охолодіть до кімнатної температури.
- В охолоджену суміш обережно додайте борошно і вершкове масло.
- Цю суміш випікайте тонким шаром в духовці при середній температурі.
- Потім намастіть повидлом або кремом та зробіть рулет.
- Зверху посипте ванільним цукром.
2. Пиріг із листкового тіста з яблуками
Цей чудовий пиріг дуже піднімає настрій. Особливо, якщо ви знайдете для його приготування домашні яблука. Спробувавши цей пиріг вперше я ніби повернулася у дитинство.
Складові:
- 300 г борошна
- 1 яйце
- 100 + 50 г вершкового масла
- дрібка солі
Начинка:
- 1 кг яблук (можна трохи більше)
- 100 г цукру
- 50 г меленого ядра волоського горіха
- 50 г панірувальних сухарів
- мелена кориця
- ванільний цукор для посипання
- 1 яйце для змащування
Приготування:
-
Читайте также — 5 чудових страв із картоплі для дітей
Замісіть тісто з борошна, солі, яйця і 100 г вершкового масла.
- Розкачайте його в дуже тонкий пласт (як папір) і відставте на деякий час для підсушування.
- Потім посипте його дрібними панірувальними сухарями й полийте 50 грамами топленого масла.
- Яблука почистьте від шкірки, видаліть серцевину, наріжте тонкими скибочками й викладіть рівним шаром на тісто.
- Зверху посипте меленим горіхом або мигдалем і сумішшю цукрової пудри з корицею.
- Потім загорніть краї наверх (за формою деко) та зліпіть докупи, щоб не розпадалося.
- Тісто покладіть на деко, змастіть топленим вершковим маслом, яйцем і випікайте в гарячій духовці до золотистого кольору.
- Готовий пиріг посипте ванільним цукром.
3. Рулет із листкового тіста з капустою
Бувають моменти, коли до чаю солодкого не хочеться. Якщо ви також не бажаєте солоденького зараз, то спробуйте приготувати рулет із капустою.
Складові:
- 300 г борошна
- 1 яйце
- 100 г смальцю
- сіль
Для начинки:
- 1200 г капусти
- трохи цукру
- цибуля
- мелений чорний перець
- мука
- смалець
- сіль
Приготування:
-
Читайте также — 8 простих страв для вечора перед телевізором
Замісіть тісто з борошна, солі, яйця і 100 г вершкового масла.
- Розкачайте його в дуже тонкий пласт (як папір) і відставте на деякий час для підсушування.
- Капусту почистьте від верхніх листків, виріжте качан, тонко наріжте, посоліть і відставте на 30 хвилин, після чого добре відіжміть її.
- У каструлі розтопіть одну столову ложку смальцю, додайте одну столову ложку цукру і кип’ятіть протягом 1 хвилини. Коли цукор стане коричневим, додайте ще смалець, дрібно нарізану цибулю, капусту та смажте, часто помішуючи. В кінці готування поперчіть.
- Підсохлий пласт тіста полийте топленим смальцем, викладіть на нього приготовану начинку і скатайте в рулет.
- Викладіть в змащене смальцем деко, змастіть поверхню яйцем і випікайте в гарячій духовці до утворення рум’яної скоринки.
4. Кульки до чаю
Якщо ви вирішили порадувати дітлахів, то сміливо готуйте десерт за цим рецептом.
Складові:
- 90 г меду
- 60 г ядра лісового горіха
- сік половини апельсина
- терта лимонна цедра
- 50 г коньяку
- 10 г кориці
- 50 г шоколаду
Приготування:
- Мелені горіхи змішайте з медом, лимонною цедрою, апельсиновим соком, корицею, коньяком і варіть 20-25 хвилин до утворення густої маси.
- Потім із цієї суміші зробіть невеликі кульки, обкатайте їх у розтопленому шоколаді й висушіть у теплій духовці.
5. Шоколадний пиріг
Цей пиріг дуже сподобається дітям. Дозвольте їм допомогти вам додавати й змішувати інгредієнти, тоді їм буде дуже приємно куштувати пиріг власного приготування!
Складові:
- 250 г борошна
- 150 г цукру
- 7 ст. л. какао «Несквік»
- 1 пакетик розпушувача
- 100 г тертого шоколаду
- 250 мл молока
- 90 мл рослинної олії
- 1 яйце
- 1 пакетик ванільного цукру
- терта цедра 1 апельсина
Для глазурі:
- 2 яєчних білків
- 120 г цукрової пудри
- 4 ст. л. лимонного соку
Приготування:
- Змішайте борошно, розпушувач, шоколад і «Несквік». Збийте в піну яйця і цукор. Додайте масло, молоко, ваніль, цедру апельсина і добре все перемішайте.
- Змастіть форму для випічки маслом і посипте борошном. Викладіть у неї тісто.
- Випікайте при температурі 175 ° С протягом 40 хвилин.
Глазур:
- Збийте білки в піну, поступово додайте цукор і лимонний сік та продовжуйте збивати до бажаної консистенції.
- Залийте готовий пиріг глазур’ю, дайте йому охолонути та подавайте на стіл.
6. Вівсяне печиво
Печиво — це теж чудовий десерт! Тому сміливо готуйте його для приємного вечора. У його складі є багато інгредієнтів, які мають такий собі зігріваючий ефект.
Складові:
- ¼ ст. вершкового масла, розм’якшеного
- ½ ст. коричневого цукру
- 1/3 ст. цукрового піску
- 1 ч. л. меленої кориці
- ½ ч. л. харчової соди
- 1/8 ч. л. солі
- 1 яйце
- 1 ч. л. ванілі
- ¾ ст. борошна
- ¾ ст. вівсянки, типу «Геркулес»
- ¼ ст. насіння льону
- ¼ ст. паростків пшениці
- 50 г темного шоколаду, дрібно нарізаного
- ¼ ст. сушеної журавлини
- ¼ ст. подрібнених волоських горіхів, підсмажених
Приготування:
-
Читайте также — 10 рецептів вишуканих страв з курячого філе
Розігрійте духовку до 180 °C. У великій мисці електричним міксером на середній швидкості збивайте масло протягом 30 секунд.
- Додайте коричневий цукор, цукор-пісок, корицю, соду і сіль. Збивайте все до однорідної маси.
- Вбийте у суміш яйця і додайте туди ж ваніль, а потім борошно. Після чого додаємо вівсянку, насіння льону, зародки пшениці, шоколад, журавлину і волоські горіхи (тісто буде трохи розсипчастим).
- Викладайте тісто десертною ложкою у деко.
- Випікайте печиво від 9 до 11 хвилин, поки воно не підрум’яниться. Дайте печиву охолонути, а потім викладіть його на тарілку.
- Подавайте до чаю або кави.
7. Грушева шарлотка
Красива назва і красивий десерт. Це чудова можливість використати у шарлотці саме груші.
Складові:
- 500 г вершкового сиру
- цукрова пудра
- 1 банка груш у власному сиропі
- 1 пачка печива «Бамбук» або схожого
Приготування:
- Підсолодіть вершковий сир за смаком.Злийте груші й відставте сік в сторону.
- Розріжте груші на шматочки. Занурте печиво в сироп, а потім поставте його вертикально по всьому краю і дну форми для шарлотки. Змішайте груші й сир.
- Викладіть перший шар цієї маси в форму, а зверху покладіть печиво, просочене сиропом і повторюйте дану комбінацію до самого верху форми.
- Щільно закрийте форму кришкою та поставте в холодильник мінімум на 2 години. Після чого вийміть шарлотку з форми, викладіть на велику тарілку та прикрасьте шоколадною стружкою.
8. Печиво геркулес
Такого ви напевно ніколи не куштували. Ділюся з вами цим унікальним рецептом печива.
Складові:
- 50 г кукурудзяного сиропу
- 150 г вершкового масла
- 1/2 ст. (100 г) цукрової пудри
- 75 г каші геркулес
- 50 г кокосової стружки
- 1 ст. (110 г) звичайного борошна
- 2 чайні ложки харчової соди
Приготування:
- Розігрійте духовку до 170 °C. Розтопіть сироп, масло та цукор в каструлі на повільному вогні.
- Потім зніміть каструлю з плити й додайте до суміші вівсянку, кокосову стружку та борошно.
- Розчиніть соду в 1 ст. л. гарячої води й додайте в тісто, добре все перемішайте. Почекайте кілька хвилин поки тісто охолоне.
- Далі розділіть його на 30 частин, зробіть із нього кульки та викладіть на змащене маслом деко.
- Випікайте печиво в духовці протягом 20 хвилин поки не підрум’яниться.
Ці нескладні рецепти десертів допоможуть вам організувати чудове вечірнє чаювання. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні багато часу, то приготуйте кілька варіантів для різноманітності. З якого рецепту ви розпочнете?