Квашена капуста — це одна з найпростіших страв. Крім того, на основі квашеної капусти можна зробити безліч смачного та цікавого: салати, перші й другі страви… Всі ці частування настільки вражають своєю різноманітністю, що хочеться готувати їх чи не щодня. Я зібрала для вас 5 смачних і нескладних рецептів із квашеною капустою.
1. Салат із квашеної капусти
Це, мабуть, найпростіше, що можна зробити. Але, є один секрет для неймовірно смачного салату. Обов’язково подбайте, щоб у ньому були всі перераховані інгредієнти.
Складові:
- 500 г квашеної капусти
- 1/2 огірка
- 2 моркви
- кілька редисок
- сік 1 лимона
- кілька ягід ялівцю
- 1 ч. л. гірчиці
- 3 ст. л. канолової олії
- зелень петрушки та цибулі
- сіль і перець
Спосіб приготування:
-
Читайте также — 10 рецептів вишуканих страв з курячого філе
Вимити та нарізати огірок на дуже тонкі скибочки.
- Вимити та нашаткувати редис.
- Очистити й натерти на тертці моркву.
- Ягоди ялівцю змішати з перцем, сіллю, лимонним соком та гірчицею. Додаємо олію та зелень.
- Додати в салат квашену капусту.
- Викласти в салатницю і прикрасити зеленню.
2. Квашена капуста з морепродуктами
Якщо вам закортіло скуштувати щось неймовірно унікальне та оригінальне, то рецепт цього салату саме для вас. Я вдома часто готую корейку таким чином, так що можете сміливо обирати будь-який вид м’яса та готувати.
Складові:
- 500 г замороженого міксу з морепродуктів
- 500 г сирої квашеної капусти
- 2 стейки лосося
- 2 пікші
- 2 тріски
- кмин
- карі
Спосіб приготування:
-
Читайте также — 8 простих страв для вечора перед телевізором
Розігріти духовку до 150 °C.
- Підсмажити рибу на одній сковороді, а в інший приготувати морепродукти.
- Рибу нарізати кубиками.
- Покласти в деко морепродукти, рибу, капусту, посипати каррі, чилі, кмином і запікати протягом 10 хв.
3. Квашена капуста по-східному
Якщо ви любите східні прянощі та страви, то вам обов’язково сподобається цей рецепт. Всі інгредієнти ідеально поєднуються, що робить страву неймовірно смачною.
Складові:
- 600 г квашеної капусти
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 50 г чорізо (можна замінити будь-якою копченою ковбасою)
- 80 г сушених абрикосів (кураги)
- 40 г цільного мигдалю
- 1 щіпка кориці або кмину
- листя м’яти
- сік ½ лимона
- сіль і перець
Спосіб приготування:
-
Читайте также — 5 легких рецептів пирогів для тих, хто вчиться пекти
Очистити й нарізати цибулю.
- Нарізати чоризо кубиками і злегка обсмажити. Додати цибулю, спеції і накрити кришкою.
- Як тільки цибуля стане м’якою, додати квашену капусту, абрикоси, мигдаль і лимонний сік.
- Готувати 10 хв.
- Посолити, поперчити та прикрасити м’ятою перед подачею на стіл.
4. Квашена капуста по-марсельськи
Це ще один рецепт квашеної капусти з морепродуктами.
Складові:
- 400 г стейка лосося
- 400 г палтуса
- 12 креветок
- 1 кг квашеної капусти
- 4 гвоздики
- ½ ч. л. перцю горошком
- 6 великих картоплин
- 2/3 ст. білого вина
- 30 г вершкового масла
- 1 ст. л. кмину
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль
Спосіб приготування:
-
Читайте также — 5 чудових страв із картоплі для дітей
Розтопити вершкове масло у великій сковороді. Злегка обсмажити капусту (5 хвилин, не більше). Додати креветки, гвоздику і перець. Вилити вино. Тушкувати на повільному вогні протягом 30 хвилин.
- Очистити та покласти картоплю у каструлю із холодною солоною водою. Довести до кипіння та варити 20 хвилин.
- Видалити шкіру з лосося і нарізати порціями.
- Нагріти масло на пательні та покласти на неї рибу. Готувати на середньому вогні протягом 5 хвилин, потім перевернути й готувати ще 5 хвилин.
- Викласти квашену капусту в порційні тарілки, зверху покласти креветки з рибою і картоплею. Посипати перцем і кмином.
5. Червона квашена капуста зі свининою
Звичайно ж, ми в основному квасимо білокачанну капусту і мало хто використовує червону. А саме ця капуста дуже смачна. Спробуйте та переконайтесь у цьому!
Складові:
- 2 кг червонокачанної капусти
- 1,5 кг картоплі
- 200 г копченої свинини
- 10 скибочок бекону
- 6 сосисок
- 100 г шинки
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 1 пляшка білого сухого вина
- 250 мл курячого бульйону
- 6 ягід ялівцю
- 3 лаврові листки
- 2 гвоздики
- оливкова олія
- сіль і перець
Спосіб приготування:
-
Читайте также — 7 рецептів страв із буряка
Подрібнити цибулю та обсмажити у великій пательні на оливковій олії.
- Нарізати капусту тонкими смужками і покласти у глибокий посуд.
- Залити капусту білим вином і курячим бульйоном. Посолити і поперчити. Додати свинину, лавровий лист, ягоди ялівцю і гвоздику. Накрити кришкою і варити на слабкому вогні протягом години.
- Тим часом, відварити картоплю в мундирі у великій каструлі в підсоленій воді (25 хвилин). Готову картоплю очистити.
- Через годину до свинини і капусти додати ковбасу та варити протягом 15 хвилин. Потім додати сосиски і готувати ще 15 хвилин.
- Викласти капусту на велику тарілку з ковбасою, сосисками, нарізаним м’ясом і очищеною картоплею.
Вам безсумнівно сподобаються ці чудові рецепти з квашеною капустою. Вони допоможуть вам зробити ваше меню більш різноманітним і багатим на різні смаки. Так що збережіть цю сторінку нашого сайту у закладках та повертайтеся до нас знову за новими ідеями для чудових страв. А що ви готуєте з квашеної капусти?