Якщо ви ніколи та нічого не випікали, то вам сюди. Ці рецепти стануть в пригоді не лише для тих, хто ще не вміє пекти, вони зможуть допомогти, якщо до вас несподівано прийшли гості.
Я зібрала 5 найкращих та найпростіших рецептів пирогів, які стануть ідеальною стравою для будь-якого випадку!
Пиріг з меленими горіхами
Один із найпростіших рецептів. Я пекла цей пиріг у багатьох варіаціях і завжди успішно. Наприклад, я додавала тертий гіркий або молочний шоколад (замість кави) і вишні.
Складові:
- 250 г борошна
- 250 г цукру
- 250 г мелених горіхів
- 1 уп. розпушувача
- 2 пакетики ванільного цукру
- 1 щіпка солі
- 125 мл міцної кави
- 125 мл соєвого молока
Приготування:
- Змішайте всі сухі інгредієнти, потім додайте рідкі.
- Вимішайте до однорідної маси.
- Випікайте тісто в змащеній маслом формі 50-60 хвилин при 180 ° С.
Читайте также — Праздник желудка: нежнейший слоеный пирог с капустой разных сортов и пармезаном
Простий пиріг на швидку руку
Надзвичайно простий у приготуванні пиріг, з яким упорається навіть дитина. Якщо ви ніколи не пекли пироги, то почніть саме із цього рецепта. Зіпсувати цей пиріг можна тільки тим, що він може пригоріти, тому слідкуйте за часом і ставте будильник!
Складові:
- 2 ст. борошна
- 1 ст. молока
- ½ ст. цукру
- ½ пачка розпушувача
- 3 ст.л. (без гірки) меленої кориці
- 3 яйця
- ½ ст. варення
- 140 г вершкового масла
Приготування:
-
Читайте также — Печенье «Сладкие розы»
Змішайте всі інгредієнти, крім варення. За бажанням можна додати трохи більше молока або борошна.
- Змастіть форму для випічки маслом і присипте борошном.
- Випікайте у попередньо розігрітій до 175 ° C духовці протягом 45 хвилин.
- Перевіряйте готовність за допомогою зубочистки.
- Готовий пиріг охолодіть, розріжте упоперек навпіл. Нижню частину змастіть варенням і зверху покладіть другу частину.
- За бажанням змастіть пиріг шоколадною глазур’ю і подавайте на стіл.
Шоколадний пірог з апельсиновим смаком
Цей пиріг дуже сподобається дітям. Дозвольте їм допомогти вам додавати та змішувати складові, тоді їм буде дуже приємно куштувати пиріг власного приготування!
Складові:
- 250 г борошна
- 150 г цукру
- 7 ст.л. какао «Несквік»
- 1 пакетик розпушувача
- 100 г тертого шоколаду
- 250 мл молока
- 90 мл рослинної олії
- 1 яйце
- 1 пакетик ванільного цукру
- терта цедра 1 апельсина
Для глазурі:
- 2 яєчних білка
- 120 г цукрової пудри
- 4 ст. л. лимонного соку
Приготування:
-
Читайте также — 5 простых рецептов печенья
Змішайте борошно, розпушувач, шоколад і «Несквік». Збийте в піну яйця і цукор. Додайте масло, молоко, ваніль і цедру апельсина та ретельно все перемішайте.
- Змастіть форму для випічки олією і посипте борошном.
- Викладіть у неї тісто.
- Випікайте при температурі 175 ° С протягом 40 хвилин.
-
Глазур: Збийте білки в жорстку піну, поступово додайте цукор, лимонний сік і продовжуйте збивати до бажаної консистенції. Залийте готовий пиріг глазур’ю, і подавайте охолодженим на стіл.
Пиріг до чаю з варенням
Ще один неймовірно простий рецепт. Цей пиріг так приємно куштувати ввечері з гарячим чаєм або кавою. Покличте друзів і пригостіть їх цим частуванням.
Складові:
- 2 яйця
- 125 г вершкового масла кімнатної температури
- 1 ст. цукру
- 1 ст. молока
- 1 ст. борошна
- 2 ст.л. какао-порошку
- ½ ст. варення
- 1 ч.л. харчової соди
- 1 ч.л. меленої кориці
- жир для форми
- борошно для форми
Приготування:
-
Читайте также — 3 легких способа приготовления домашних рогаликов
Добре змішайте всі інгредієнти.
- Вилийте тісто в змащену маслом і посипану борошном форму і випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С 45 хвилин до золотистого кольору (перевіряйте готовність за допомогою зубочистки).
- Готовий пиріг подавайте на стіл охолодженим.
Чудовий яблучний пиріг
Чудовий яблучний пиріг, який надзвичайно простий у приготуванні. Обов’язково спробуйте цей рецепт для початківців і переконайтеся, що випічка — це просто!
Складові:
- 1 кг кисло-солодких яблук
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 яйця
- 300 г цукру (можна менше, якщо ви не любите занадто солодке)
- 1 пакетик ванільного цукру
- 100 г вершкового масла, розм’якшеного
- 100 г борошна
- 1 ч. л. (без гірки) розпушувача
- 100 мл молока
- 100 г родзинок
- 1 ч. л. кориці
Приготування:
-
Читайте также — 8 простых блюд для вечера перед телевизором
Очистіть яблука і поріжте на четвертинки, видаліть серцевину і наріжте соломкою. Збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Змішайте всі інші інгредієнти до однорідної маси. Додайте до цієї маси шматочки яблука і вилийте тісто в змащену маслом і посипану борошном форму.
- Випікайте при температурі 200 ° C протягом 50 хвилин, поки пиріг не стане золотистого кольору.
- Покладіть готовий пиріг на тарілку, щедро посипте цукровою пудрою і подавайте на стіл теплим.
Тепер у вас є 5 чудових рецептів пирогів, які зможе приготувати навіть дитина. Скористайтеся ними, якщо у вас просто немає часу для готування, але так хочеться чогось теплого і м’якого. А у вас є власні секрети приготування простих пирогів? Поділіться ними з нами в коментарях.