Картопля — улюблена їжа в багатьох країнах світу. Існує безліч страв із цього чудового овоча! Але, гадаю, багато батьків стикалися з такою проблемою, як змусити дитину добре поїсти. Я для себе знайшла вихід — готувати звичайні страви незвичайним способом. Спробуй приготувати картоплю по одному з цих рецептів, щоб внести різноманітність в дитяче меню та здивуй малечу своєю оригінальністю.
1. Картопля варена фарширована
Я досить часто придумую для дітей страви зі звичних продуктів для того, щоб зацікавити їх з’їсти всю порцію. Гадаю, що мами мене зрозуміють. Почастуй малечу цією картоплею, і порожня тарілка гарантована.
Склад:
- 10 картоплин середнього розміру
- 2 яйця
- 100 г копченого м’яса
- 30 г смальцю
- 50 г тертого сиру
- молоко
- сіль
Приготування:
-
Читайте также — 7 рецептів страв із буряка
Картоплю потрібно відварити у мундирі, очистити і вийняти середину гострою чайною ложкою. Цю частину картоплі пропусти через м’ясорубку і змішай із невеликою кількістю молока.
- Відварюємо 2 яйця вкруту, нарізаємо дрібними кубиками і перемішуємо з меленим м’ясом і столовою ложкою тертого сиру. Цю суміш змішай із картопляним фаршем і наповни цілі картоплини.
- Потім виклади картоплю у змащений смальцем посуд, посип тертим сиром і відправ на 8-10 хвилин у добре розігріту духовку.
- Подавай страву на стіл гарячою із будь-якими солоними, маринованими, консервованими овочами.
2. Картопляне суфле
Діти люблять усе незвичайне. А в цьому випадку навіть дорослим буде цікаво спробувати це частування. Найголовнішим є те, що продукти для нього потрібні найпростіші.
Склад:
- 800 г картоплі
- 4 яйця
- 100 г вершкового масла
- 100 г вершків
- петрушка
- сіль
Приготування:
-
Читайте также — 5 легких рецептів пирогів для тих, хто вчиться пекти
Очищену картоплю відварити в солоній воді.
- Потім картоплю потрібно пропусти через м’ясорубку, змішати її з яєчними жовтками, вершками та піною збитих білків.
- Цю масу викладаємо в змащену вершковим маслом форму для пудингу та відправляємо її в киплячу воду на 35-40 хвилин.
- Готове суфле перекладаємо на тарілку та поливаємо розтопленим вершковим маслом.
- Подаємо страву на стіл гарячою.
3. Картопляні кульки з начинкою
Це оригінальний рецепт, який поєднує у собі другу страву і закуску. Приготуй побільше цих кульок, постав на стіл та не зволікай — ти можеш залишитися без обіду.
Склад:
- 800 г картоплі
- 250-300 г свинини
- 200 г сметани
- 300 г борошна
- 1 яйце
- сіль
Приготування:
-
Читайте также — 8 простих страв для вечора перед телевізором
Картоплю почисть й відвари в солоній воді, пропусти її через м’ясорубку, додай борошно, яйце і виміси з цього тісто. Розгортай його на дошці в пласт товщиною 1 см, а потім наріж квадратами 3 х 3 см.
- Тушковане м’ясо теж пропусти через м’ясорубку, а його сік перемішай зі сметаною.
- Мелене м’ясо виклади на квадратики й сформуй з них кульки.
- Вари кульки в солоній воді, а потім вийми шумівкою і залий соком тушкованого м’яса зі сметаною.
- Подавай страву на стіл гарячою.
4. Картопляні «Черепашки»
Якій дитині не буде цікаво спробувати «черепашки»? Спробувавши їх хоча б один раз, діти будуть вимагати готувати їх постійно! А начинку ти можеш обрати будь-яку: мелене, смажене або варене м’ясо, шкварки або гриби — все те, що полюбляє твоя малеча.
Склад:
- 1 кг картоплі
- 2 яйця
- 60 г смальцю
- борошно (стільки, щоб вийшло тісто середньої консистенції)
- 50 г панірувальних сухарів
- сіль
Приготування:
-
Читайте также — 10 рецептів вишуканих страв з курячого філе
Відварену в солоній воді картоплю пропусти через м’ясорубку, змішай із яйцями, 20 г смальцю, борошном та сіллю.
- Потім на посипаній борошном дошці розкатай тісто в тонкий пласт, додай начинку та зроби рулет.
- Цей рулет поклади на полотняну серветку по діагоналі, зв’яжи два протилежних кінці, опусти в киплячу воду і вари 20 хвилин.
- Потім дістань рулет разом з серветкою, воду зціди, поклади на дошку і наріж шматками.
- У смальці, що залишився підсмаж панірувальні сухарі й посип ними зверху кожну порцію.
5. Картопляні котлети з печінкою
Дуже часто діти відмовляються від такого продукту, як печінка. Але ми, дорослі, знаємо, що вона є корисною, оскільки містить велику кількість вітамінів. Спробуй змішати її із картоплею і посмажити котлетки. Від такої смакоти дітлахам важко буде відмовитися.
Склад:
- 250 г картоплі
- 50 г борошна
- 2 яйця
- 1 ст. л. дрібно нарізаної ріпчастої цибулі
- 1 ст. л. петрушки
- мелений чорний перець
- 100 г печінки
- 250 г рослинної олії
- сіль
Приготування:
-
Читайте также — 4 продукти з козячого молока своїми руками
Очищену картоплю натри на дрібній тертці, додай цибулю і зелень петрушки, яйця, сіль та перець. Потім додай борошно і мелену печінку.
- Якщо суміш рідка, додай ще трохи борошна.
- Жир добре розігрій на пательні і столовою ложкою викладай картопляно-печінковий фарш у формі котлет.
- Обсмажуй їх з обох боків на помірному вогні до рум’яного кольору.
- Подавай на стіл з солоними, маринованими, консервованими овочами.
Батькам часто доводиться придумувати всілякі хитрощі, щоб діти добре поїли. Наші рецепти полегшать їм це завдання і принесуть радість дітям. А що ти готуєш дітлахам, щоб викликати у них апетит?